Приветствую Вас Гость!
Пятница, 19.04.2024, 16:03
Главная | Регистрация | Вход | RSS


Праздники сегодня

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 224

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа


Webcams worldwide - Webcams.travel
[История Ровно]
[История Ровно]
[История Ровно]
[История Ровно]
[Ночной город]
Яндекс.Погода

Календарь

«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Главная » 2012 » Апрель » 14 » У центрі Рівного встановили гігантську писанку
16:36
У центрі Рівного встановили гігантську писанку
Велетенську диво-писанку встановили  на майдані Незалежності в Рівному.

На розпис двометрової писанки пішло два місяці. Виконували роботи художники Анатолій, Артур та Ілля Мартиненки, а добирала елементи, які зображені на писанці, відома майстриня Наталія Дребот. Розфарбовували яйце автомобільними фарбами, адже й виготовлене воно з пластику.


Основний символ центральної частини символізує "Дерево життя”    зв’язок між небом і землею, символізує рід: батько, мати, дитина; має магічну силу приносити щастя і відвертати зло.

Навколо центральної частини розташовані елементи народних традиційних писанок Рівненщини: зірка, косий хрест, крученики, огірочки, драбинка.

   Усі ці символи мають багаторічне значення, пов’язують нас із предками. А таку ж, як оця, восьмикутну зірку у червоно-зелених тонах на писанках малювала ще моя бабуся, яка жила на Гощанщині,    каже завідувачка відділом етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець.    І символи і кольори на писанці відповідають традиціям саме писанкарства Рівненщини.


Диво-писанка радуватиме око рівнян упродовж великодніх свят. Після цього її перевезуть до Києва, де вона візьме участь у загальнонаціональному «Параді вишиванок-2012». У столиці пасхальні яйця можна буде побачити на День незалежності    їх провезуть Хрещатиком на возах, а потім виставлять на Співочому полі. Після 24 серпня всі розмальовані писанки передадуть музею під відкритим небом в Пирогово.



   Переконані, що наша виглядатиме найкрасивішою,    каже заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська.

А поки художники переживають, щоб встановлену на майдані писанку ніхто не пошкодив. Як приклад, наводять Чернігів, де за чотири дні, які диво-яйце стоїть на центральній площі, писанку встигли пошкодити.

Категория: Интересное в Ровно | Просмотров: 2486 | Добавил: bearenok9042 | Теги: гігантська писанка, Пасха, Майдан Незалежності, писанка, Ровно | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0